شهریور 1401

کنترل تریپس

کنترل تریپس + راهکار

📝 خلاصه 📝

در کاهش عملکرد محصولات کشاورزی عوامل مختلفی دخیل می باشد که یکی از این عوامل مهم آفات گیاهی می باشد. گونه های بسیار متنوعی از آفات گیاهی موجب خسارت روی دامنه وسیعی از محصولات کشاورزی می شوند که یکی از این آفات خسارت زا در محصولات کشاورزی به ویژه در بخش گلخانه ای تریپس می باشد.

کنترل تریپس + راهکار

Thrips Control Solution

فهرست این مقاله

🔴 مقدمه 🔴 تریپس 🔴 خسارت تریپس 🔴 کنترل تریپس 

🔴 جمع بندی

⁉️ سوالات متدوال شما+پاسخ 

🔰 مقالاتی که شاید مایل به خواندن آنها باشید

🔰 بازدید های تیم ما

 مطالعه این مقاله بیشتر از 8 دقیقه وقتتو نمی گیره

🔷🔷 مقدمه

تریپس آفت مکنده (Thrips)، بسیار کوچک و پلی فاژ (دارای میزبان های متعدد گیاهی) می باشد که می تواند روی بسیاری از محصولات کشاورزی مانند درختان میوه، گیاهان زینتی، مرکبات، کدوئیان، گوجه فرنگی، توتون، نخود، کاهو، کرفس، فلفل، خربزه، آفتابگردان خسارت قابل توجهی وارد کند. خسارت تریپس در گلخانه بیشتر مورد توجه می باشد زیرا در شرایط گلخانه این آفت به سرعت جمعیت خود را افزایش می دهد و در صورت عدم کنترل موجب خسارت سنگین به محصولات گلخانه می گردد. برای آشنایی با نحوه کنترل موثر تریپس در ادامه ما را همراهی کنید. 🔻🔻🔻🔻

تریپس

🔑تریپس

تریپس آفتی بسیار ریز 0.5 تا 1 میلیمتر می باشد که با چشم غیر مسلح به راحتی قابل تشخیص نیست. افراد بالغ بدنی باریک و کشیده با 6 پا دارد که در حاشیه دو بال آن پرز های بسیار مویی دیده می شود. این آفت دارای 6 مرحله در سیکل زندگی می باشد که شامل تخم، 2 مرحله لاروی، پیش شفیرگی، شفیرگی و افراد بالغ می باشد. افراد ماده عمدتا تخم های خود را در زیر برگها یا محل اتصال برگ به شاخه یا شکاف های موجود در بخش های مختلف گیاه قرار می دهد در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوا لارو ها سریعا از تخم خارج شده و پس از تغذیه و گذراندن مراحل لاروی به پیش شفیره و سپس شفیره تبدیل می شود. مرحله زمستان گذرانی این آفت بسته به میزبان و شرایط آب و هوایی می تواند یصورت تخم، شفیره، افراد بالغ باشد. عمدتا مرحله شفیرگی این آفت در خاک سپری می شود به همین جهت کنترل آفت در این مرحله دشوار می باشد. این آفت چندین نسل در سال دارد و در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی و حضور میزبان به سرعت می تواند جمعیت خود را افزایش دهد و در صورت عدم کنترل موثر می تواند خسارت شدید به محصولات زراعی و باغی و بخصوص کشت گلخانه ای در پی داشته باشد.

اثر تریپس

🔑🔑خسارت تریپس

تریپس جز آفات مکنده محسوب می شود که از شیره سلولی برگ و کلروفیل و همچنین سلول های سطح میوه در مراحل اولیه رشد تغذیه می کند که در اثر این تغذیه ابتدا لکه های کوچک رنگ پریده، نقره ای رنگ بر روی برگ ها ظاهر می شود که در صورت ازیاد جمعیت این آفت این لکه ها بزرگتر شده و به هم متصل می گردد و بصورت لکه های بزرگتر دیده می شود. در اثر تغذیه این آفت از سلول های سطح میوه لکه های ریز نقره ای رنگ در روی میوه ظاهر می شود که می تواند موجب رشد کند بافت میوه در محل تغذیه و در نهایت بد شکلی میوه گردد.

تریپس از لحاظ ظاهری آفتی ظریف به نظر می رسد و بیشتر در پشت برگ و محل اتصال برگ به شاخه، محل ظهور خوشه گل، لابه لای برگهای متراکم (مثل کاهو) تجمع می یابند. لارو و افراد بالغ تریپس بیشتر از بافت ترد و جوان گیاه تغذیه می کنند که موجب کند شدن و یا توقف رشد گیاه در محل تغذیه می شود که این در نهایت موجب توقف رشد گیاه در آن محل، پیچیدگی و دفرمه شدن می گردد. در صورت که گیاه در مرحله گلدهی باشد تغذیه تریپس موجب بدشکلی گل ها، ریزش و خشک شدن گل ها می شود که پیامد این رخداد کاهش شدید عملکرد در انتهای فصل به همراه خواهد داشت. بطور کلی علائم ظاهری خسارت ناشی از تغذیه ترپیس بصورت بروز لکه های زردرنگ و نقره ای پشت برگها، بد شکلی .و پیچیدگی برگها، بدشکلی و ریزش گل، لکه های نقره روی میوه و کوچک ماندن و بدشکلی میوه نمایان می گردد.

علاوه بر خسارت مستقیم ناشی از تغذیه تریپس، این آفت ناقل چندین بیماری ویروسی مانند ویروس لکه ای گوجه فرنگی (TSMV) می باشد که موجب کاهش چشمگیر کیفیت و کمیت محصول می گردد. این آفت به راحتی می تواند توسط باد در مزرعه پخش گردد و به این طریق ویروس در کل مزرعه منتقل کند.

تریپس

کودهای کاهش دهنده اثر تریپس

🔑🔑🔑 کنترل تریپس

همانطور که اشاره شد این آفت چندین نسل در سال دارد و به سرعت می تواند جمعیت خود را افزایش داده و به ویژه در گلخانه بصورت طغیانی در بیاید. برای کنترل غیر شیمیایی این آفت می توان از کارت های آبی، صابون محلول پاشی و کود های سیلیکات پتاسیم استفاده کرد. استفاده از روش های غیر شیمیایی اغلبا در صورتی پایین بودن جمعیت تریپس موثر می باشد و بایستی حتما در مراحل اولیه مشاهده و ظهور آفت اقدام شود. جذب تریپس به کارت آبی بیشتر از کارت زرد می باشد و بایستی هر 10 تا 15 متر مربع یک کارت آبی در فضای گلخانه استفاده گردد. کارت آبی علاوه بر کاهش جمعیت تریپس، با مشاهده جمعیت تریپس های چسبیده به این کارت می توان استراتژی متناسب با جمعیت مشاهده شده برای کنترل موثر تریپس اتخاذ کرد. همچنین محلول پاشی گیاهان با صابون یونی محلول پاشی به مقدار 1 تا 5/1 در هزار و یا کود سیلیکات پتاسیم 2 در هزار در مرحله قبل از ظهور آفت و یا مراحل اولیه ظهور آفت در کنترل ترپیس موثر می باشد.

نقره ای رنگ

اما در صورت افزایش جمعیت ترپیس استفاده از سموم شیمیایی برای کنترل این آفت اجتناب ناپذیر می باشد. سمپاش زمستانه روش عالی در کنترل آفات بخصوص تریپس ها در باغات میوه می باشد. با توجه به سابقه آلودگی فصل قبلی باغ به تریپس توصیه می شود در سمپاشی زمستانه در کنار روغن ولک و اتیون از سم دیکلرووس یا کنفیدور استفاده گردد.نکته مهم در کنترل شیمیایی این آفت استفاده متناوب از سموم مختلف برای کنترل این آفت در مزرعه یا باغ می باشد. با توجه به ماهیت این آفت، چند نسلی بودن و افزایش سریع جمعیت، این آفت به سرعت می تواند نسبت به مصرف مداوم یک سم از خود مقاومت نشان دهد از اینرو بایستی در کنترل این آفت از سموم شیمیایی مختلف مانند استامی پراید، کنفیدور، دی کلرووس،پروتئوس، موونتو، دیازینون، ابرون و پرمترین بصورت متناوب استفاده نمود.

برای کنترل تریپس در گلخانه های گیاهان زینتی مانند گل داوودی و گل رز استفاده از موونتو، پروتئوس، استامی پراید بیشتر توصیه می شود. در باغات میوه و مزارع استفاده دی کلرووس، کنفیدور، دیازینون بیشتر بیشتر رایج می باشد. درصورتی که جمعیت تریپس بالا باشد بایستی سمپاشی در دو مرحله و به فاصله 15 روز تکرار گردد.

🔆🔆نتیجه گیری

تریپس یکی از آفات خسارت زا گیاهی مهم در اغلب محصولات کشاورزی بخصوص در کشت گلخانه ای می باشد. تریپس آفت مکنده می باشد که چندین نسل در سال دارد و می توان به سرعت جمعیت خود را افزایش دهد اتخاذ استراتژی های به موقع نقش اساسی در کنترل موثر این آفت دارد. استفاده از کارت آبی، صابون محلول پاشی قبل از ظهور یا مراحل اولیه ظهور تریپس موثر می باشد. در صورت افزایش جمعیت کنترل شیمیایی آفت با سمومی مانند کنفیدور، دی کلرووس، موونتو، ابرون و پروتئوس اجتناب ناپذیر می باشد. نکته مهم در کنترل شیمیایی این آفت جهت جلوگیری از بروز مقاومت استفاده از سموم یصورت متناوب می باشد.

خسارت تریپس

👥👥 برای مشاوره تماس بگیر!! 2-09020091290📞 09360493388📞

مقالاتی که شاید مایل به خواندن آنها باشید

بازدیدهای تیم ما 

📌 سوالات متدوال شما+پاسخ 📌

برای کنترل تریپس در مرکبات چه سمی خوبه؟

برای کنترل تریپس در باغات مرکبات می توان از سمومی مانند کنفیدور، دیکلرووس یا استامی پراید استفاده نمود.

مقدار مصرف سم دیکلرووس برای کنترل تریپس چقدره؟

دز مصرف دی کلرووس برای کنترل تریپس 2 در هزار می باشد.

برای کنترل غیرشیمیایی تریپس از چی استفاده کنیم؟

می توان از کود سیلیکات پتاسیم به مقدار 2 تا 3 در هزار استفاده نمود.

ایا استفاده از گوگرد برای کنترل تریپس موثره؟

گرد پاشی یا محلول پاشی گوگرد قبل از ظهور و مراحل اولیه ظهور تریپس در کنترل ان موثر است.

چطور میشه تریپس را تشخیص داد؟

تریپس آفت ریزی و به رنگ روشن است که در پشت برگ یا محل اتصال برگ یا لابه لای برگ تجمع داره که بایستی با ذره بین یا بینکولر برای مشاهده کردن استفاده نمود. تریپس بدن کشیده و بال ها در حاشیه حالت ریش دار می باشد.

❤️ آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ با کلیک روی ستاره به آن امتیاز دهید! ❤️

(بالاترین امتیاز ستاره از سمت چپ)

17 ratings3.6/5

علت سیاه شدن مغز گردو + راهکار

📝 خلاصه 📝

درخت گردو یکی از درختان مقاوم با طول عمر بالا در بین درختان میوه می باشد که میوه این درخت یکی از پرمصرف ترین و محبوب ترین خشکبار در دنیا محسوب می شود. محصول درخت گردو به عنوان طلای سبز در بین محصولات کشاورزی مطرح می باشد که علاوه بر تازه خوری بصورت فرآوری شده در سایر صنایع نیز کاربرد دارد.

علت سیاه شدن مغز گردو + راهکار

 The reason for the blackening of walnut kernel + Solution

فهرست این مقاله

🔴 مقدمه 🔴 نوع رقم درخت گردو 🔴 تاثیر عوامل محیطی 🔴 نحوه کاشت و فاصله نهال ها 🔴 تغذیه و کودهی 🔴 آبیاری مناسب 🔴 بلایت گردو 🔴 کرم مغز خوار گردو 🔴 زمان برداشت گردو 🔴 اختلال در ترک خوردگی پوست میوه 🔴 نحوه خشک کردن و انبار داری میوه گردو 

🔴 جمع بندی

⁉️ سوالات متدوال شما+پاسخ 

🔰 مقالاتی که شاید مایل به خواندن آنها باشید:

🔰 بازدید های تیم ما

 مطالعه این مقاله بیشتر از 10 دقیقه وقتتو نمی گیره

🔷🔷 مقدمه

کیفیت مغز گردو (walnut) مهمترین عامل در ارزش اقتصادی و بازار پسندی این محصول دارد و سیاه شدن مغز گردو به دلایل مختلف موجب کاهش شدید بازار پسندی آن و زیان اقتصادی قابل توجه به باغدار می گردد. عوامل مختلفی در سیاه شدن مغز گردو دخیل باشد که جلوگیری از بروز این عوامل می تواند در افزایش کیفیت مغز گردو موثر باشد. در ادامه برای آشنایی با علل سیاه شدن مغز گردو و نحوه پیشگیری از این علل ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.

🚦🚦 عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، شرایط آب و هوایی، آفات و بیماریها و غیره… می توان در سیاه شدن مغز گردو تاثیرگذار باشد که در ادامه مطلب بطور خلاصه و مفید به شرح این عوامل و نحوه پیشگیری از آن ها خواهیم پرداخت 🔻🔻🔻🔻

علت سیاه شدن مغز گردو + راهکار

🔑نوع رقم درخت گردو

ماهیت ژنتیکی و نوع رقم درخت گردو در سیاه شدن مغز گردو موثر می باشد. در ارقام زود رس به دلیل اینکه زمان رسیدن میوه گردو مصادف با اواسط تابستان و اوج گرما در این فصل می باشد این عامل موجب بروز سیاه شدگی پوست مغز گردو می شود از اینرو کاشت و پرورش درختان دیررس مانند فرنور و چندلر (Frenor and Chandler) می تواند در کاهش این عارضه موثر باشد.

🔑🔑 تاثیر عوامل محیطی

درخت گردو از نظر زیستگاه بومی جز درختان سردسیر محسوب می گردد اما با توجه به ارقام مختلف توسعه یافته، این درخت دمای 32 -35 درجه سلسیوس را تحمل می کند ولی در دمای بالای 39 درجه دچار آفتاب سوختگی برگ و سوختگی مغز میوه یا اصطلاحا (Black Kernel) می گردد. از اینرو احداث باغ در مناطقی که تابستان خنکی دارند می تواند در بروز کاهش بروز این عارضه موثر باشد. همچنین انجام برنامه مدیریتی مانند هرس مناسب برای ایجاد جریان هوا مناسب در باغ، رعایت فاصله مناسب در کشت نهال ها، آبیاری منظم و استفاده از یکسری از کود ها یا ترکیبات مانند کائولین، سیلیکات پتاسیم و آمینو پتاسیم موجب افزایش مقاومت گیاه در برابر گرما و کاهش تنش های ناشی از گرما در درخت و در نتیجه کاهش عارضه سیاه شدگی مغز میوه می شود.

علت سیاه شدن مغز گردو + راهکار

🔑🔑🔑 نحوه کاشت و فاصله نهال ها

با توجه به اینکه مکان کاشت نهال در میزان جذب تابش آفتاب روی نهال نقش دارد، از اینرو احداث باغ در دامنه های با تابش ملایم آفتاب موجب کاهش دما در باغ می گردد. همچنین با توجه به ارتفاع بلند درختان گردو، رعایت فاصله مناسب کاشت نهال موجود جریان هوای آزاد در داخل یاغ شده و درنتیجه کاهش دما در باغ می گردد که در نوبه خود می تواند در کاهش عارضه سیاه شدن مغز گردو تاثیر گذار باشد.

🔑🔑🔑🔑 تغذیه و کودهی

 استفاده از یکسری از کود ها بطور مستقیم می تواند در سفید شدن و جلوگیری از سیاه شدن مغز گردو موثر باشد. محلول پاشی درختان گردو با کود فروت ست در دو مرحله، یکی قبل از زرد شدن و خزان برگها در پاییز و یک مرحله هنگام باز شدن شاتون ها و قبل گلدهی موجب افزایش گل دهی و تشکیل میوه و مرغوبیت  میوه تشکیل شده می گردد. استفاده از کود های سولفات آهن، سولفات روی، سولفات پتاس و سولفات مس در آب آبیاری در مراحل مختلف رشد درخت در طی فصل رویش و زایشی موجب افزایش کیفیت مغز گردو و سفید شدن آن می گردد. محلول پاشی درختان گردو با کود های مایع حاوی کلسیم-بر (مانند کود کلسیم 34، هارد و کلبرون) و کود مایع پتاس بالا (مانند هاروست، کی 50، هاسکون، آمینو پتاس) از مرحله فندقی شدن میوه تا رسیدن میوه در چندین دوره تاثیر قابل توجهی در افزایش اندازه میوه و مرغوبیت مغز گردو خواهد داشت.

تغذیه و کودهی مناسب درختان گردو براساس یک برنامه غذایی اصولی و دقیق، نقش چشمگیری در ایجاد شرایط ایده آل برای رشد درخت و تولید محصولی با کیفیت و کمیت عالی خواهد داشت.

علت سیاه شدن مغز گردو + راهکار

کودهای سه بیست مرسین کشت

🔑🔑🔑🔑🔑 بلایت گردو

بیماری بلایت باکتریای گردو ناشی از باکتری Xanthomonas Juglandis زانتوموناس یکی از جمله عواملی می باشد که می تواند در سیاه شدن مغز گردو نقش داشته باشد. این بیماری در مراحل اولیه آلودگی موجب بروز لکه های آبسوخته کوچک بر روی برگ ها می شود که بتدریج این لکه ها خشک شده و به رنگ سیاه در می آید و در صورت آلودگی شدید با پیوستن این لکه ها، لکه های سیاه بزرگ بروی برگها پدیدار می گردد. این بیماری بروی گلگاه و دمگل میوه های نیز لکه های سیاه رنگی ایجاد می کند که این لکه های سیاه به آرامی به درون میوه نفود کرده و موجب پوسیدگی مغز گردو و لزج شدن آن می گردد. در صورتی که آلودگی در مراحله قبل از رسیدن میوه ظاهر شود این لکه ها سیاه روی میوه موجب سیاه شدن مغز گردو می گردد. برای کنترل این بیماری بایستی برای سمپاشی زمستانه از اکسی کلر مس استفاده شود و در طول فصل در 4 مرحله بعد از ریزش شاتون ها، بعد از تشکیل میوه، قبل از رسیدن میوه و بعد از برداشت میوه گردو درختان را با بردو و یا اکسی کلر مس سمپاشی کرد.

🔑🔑🔑🔑🔑🔑 کرم مغز خوار گردو

این آفت در مراحل اولیه تشکیل میوه گردو از طریق گلگاه به میوه گردو نفوذ کرده و موجب ریزش میوه گردو می گردد، ولی نسل دوم این آفت در طی مرداد ماه از طریق دم میوه به درون میوه نفوذ کرده و علاوه بر خسارت مستقیم موجب سیاه شدن مغز گردو می شود. سمپاشی منظم و به موقعه درختان میوه با سموم کرم کش مانند فن والریت یا کلروپیرفوس موجب کنترل این آفت و جلوگیری از خسارت ناشی از آن می شود.

علت سیاه شدن مغز گردو + راهکار

🔑🔑🔑🔑🔑🔑🔑زمان برداشت گردو

تاخیر در برداشت میوه گردو رسیده از درخت می تواند در سیاه شدن مغز گردو تاثیر داشته باشد. زمان رسیدن میوه بسته به ارقام درخت گردو متفاوت می باشد و اغلب باغداران حرفه ای با توجه به تجارت ارزشمندی که کسب کرده اند به راحتی میتوانند زمان رسیدن میوه گردو را تشخیص دهند. از جمله علائم رسیدن میوه گردو می توان به سیاه شدن نقاط ریز سفید موجود روی پوست میوه گردو و شکاف خوردن و جدا شدن نسبی پوست میوه گردو اشاره کرد.

🔑🔑🔑🔑🔑🔑🔑🔑 اختلال در ترک خوردگی پوست میوه

در برخی از ارقام گردو، بروز تنش های محیطی موجب عدم هماهنگی در زمان رسیدن میوه و بروز اختلال در ترک خوردگی پوست میوه گردو می شود که این اختلال می تواند موجب بروز عارضه سیاه شدن مغز میوه گردو شود. محلول پاشی کودهای جلبک دریایی و کلسیم در زمان رسیدن میوه گردو مانع از بروز این اختلال می گردد.

🔑🔑🔑🔑🔑🔑🔑🔑🔑 نحوه خشک کردن و انبار داری میوه گردو

بعد از رسیدن و برداشت میوه گردو از درخت بایستی سریعا پوست سبز میوه گردو جدا گردد و میوه گردو در محیط با جریان هوا باز و آفتاب ملایم خشک گردد. خشک کردن میوه گردو زیر نور آفتاب شدید موجب سیاه شدن مغز گردو و اصطلاحا پخته شدن مغز گردو می شود. در صورت خشک کردن میوه بصورت مکانیزه با دستگاه، تنظیم دمای 48 درجه سلسیوس به مدت 24 تا 48 ساعت مناسب می باشد.

🔷🔷 نتیجه گیری

مغز میوه گردو یکی از خشکبارهای محبوب و پرمصرف در بازار تلقی می شود که سیاه بودن مغز گردو موجب کاهش شدید بازارپسندی و ارزش اقتصادی و سودآوری آن برای باغدار می گردد. عوامل مختلفی مانند نوع رقم گردو، شرایط محیطی، نحوه آبیاری، تغذیه و کوددهی و آفات و بیماری ها در بروز این عارضه نقش دارند که رعایت یکسری اصول مدیریتی باغ مانند آبیاری منظم، کود دهی اصولی، کنترل آفات و بیماریها و مدیریت مناسب برداشت و نگه داری میوه می توان احتمال بروز این عارضه را به حداقل برساند.

علت سیاه شدن مغز گردو + راهکار

👥👥 برای مشاوره تماس بگیر!! 2-09020091290📞 09360493388📞

مقالاتی که شاید مایل به خواندن آنها باشید

بازدیدهای تیم ما 

📌 سوالات متدوال شما+پاسخ 📌

برای جلوگیری از ریزش میوه گردو چکار کنیم؟

برای جلوگیری از ریزش میوه گردو از مرحله فندقی شدن در دو تا سه مرحله از نیترات کلسیم در آب آبیاری و کود مایع کلسیم-بر مانند هارد و کلبورن بصورت محلول پاشی استفاده گردد.

برای افزایش گلدهی و بار دهی گردو از چه کودی استفاده کنیم؟

برای افزایش باردهی گردو در دو مرحله بعد از برداشت میوه تا زردشدن برگ ها و قبل از باز شدن کامل غنچه ها از کود فروت ست بصورت محلول پاشی و بعد از برداشت محصول کود سولفات روی و بوریک اسید در آبیاری استفاده کنید.

برای درشت شدن میوه گردو چکار کنیم؟

برای درشت شدن میوه گردو، آبیاری درختان در دوره های آغازین بسیار مهم می باشد و از مرحله فندقی شدن تا رسیدن میوه در چند مرحله از کود هاروست یا هاسکون بصورت محلول پاشی و سولو پتاس را در آبیاری استفاده کنید.

درخت گردو از بالا داره خشک می شه علتش چیه؟

عوامل مختلفی می تواند موجب خشک شدن سرشاخه های گردو مانند کرم خراط، بیماری قارچی ناتراسیا و سیتوسپورا گردد.

برای کنترل کرم خراط در گردو باید چکار کرد؟

برای کنترل کرم خراط در باغات گردو استفاده از تله های فرمونی در اردیبهشت و خرداد ماه، سمپاشی درختان با کرم کشی مانند فن والریت، کلرپیرفوس و دلتامترین در این دوره مبتنی بر ردیابی پروانه های این کرم در تله های فرمونی توصیه می شود.

❤️ آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ با کلیک روی ستاره به آن امتیاز دهید! ❤️

(بالاترین امتیاز ستاره از سمت چپ)

5 ratings3.6/5

بازدید گیاهپزشکی گیاهان باغ ویلا اغلان تپه – استان البرز

بازدید گیاهپزشکی حرفه ای تیم ما 

گزارش بازدید گیاهان باغ ویلا اغلان تپه – استان البرز

50%

پیشرفت پروژه

20%

کنترل بیماری ها و آفات

20%

کارشناسی های دوره ای

100%

بررسی آفات و بیماری های

95%

رضایت کارفرما از ما

هیومیک گرانول

کودی برای تمام فصل های سال

 

PK Max PNP Ziegler پی کی مکس پی ان پی زیگلر (فسفیت-پتاسیم)

کود پی کی مکس افزایش مقاومت گیاه

 

Iron 6% Plantop Ziegler آهن 6 درصد پلنتاپ زیگلر (Fe EDDHA)

آهن 6 درصد پلنتاپ زیگلر

 

بازدید گیاهپزشکی گیاهان باغ ویلا اغلان تپه - استان البرز
بازدید گیاهپزشکی گیاهان باغ ویلا اغلان تپه - استان البرز
بازدید گیاهپزشکی گیاهان باغ ویلا اغلان تپه - استان البرز

کرم سفید ریشه

بازدید گیاهپزشکی گیاهان باغ ویلا اغلان تپه - استان البرز

کرم سفید ریشه

گزارش بازدید باغ ویلا

به درخواست صاحب باغ ویلای واقع در روستای اغلان تپه (Oghlan-Tappeh) در استان البرز منطقه هشتگرد مبنی بر خشک شدن چندین درخت، گیاه زینتی و شرایط نامناسب باغ بازدید تخصصی گیاهپزشکی توسط کارشناس مجموعه مرسین کشت صورت گرفت. در هنگام ورود به باغ درخت بیدمجنون (weeping willow) مجاور درب باغ به دلیل پوسیدگی ریشه کاملا خشک شده بود و درختچه یاس هلندی (Dutch Jasmine) نیز در اثر گرما شدید هوا و احتمال محلول پاشی سم یا کودی در زمان نامناسب دچار آفتاب سوختگی گردیده بود. خاک باغچه به دلیل خاک ریزی با خاک نامرغوب از نظر بافت و دارا بودن عناصر غذایی شرایط مناسبی نداشت و از اینرو علائم کمبود عناصر غذایی در اغلب درختان و گیاهان زینتی کاشت شده در آن به وضوح قابل رویت بود. همچنین در برخی از درختان میوه بخصوص سیب آلودگی به کنه گیاهی مشاهده شد.

برای بهبودی شرایط عمومی باغ توصیه شد: که جهت اصلاح بافت خاک و افزایش قابلیت نگه داری آب در خاک از ترکیب کود دامی کاملا پوسیده و هیومیک گرانول بصورت سرک و اختلاط آن با خاک مورد استفاده قرار گیرد. همچنین تقویت عمومی درختان و گیاهان زینتی باغ برنامه غذایی کامل که در بردارنده تمامی عناصر غذایی گیاه متناسب با دوره های رشد در طول فصل زراعی به صاحب باغ ویلا ارائه گردید. جهت جلوگیری از توسعه پوسیدگی ریشه در خاک استفاده از قارچ کش رورال تی اس در آب آبیاری و برای کنترل کنه های گیاهی سمپاشی کل باغ با یک کنه کش مانند انویدور یا آبامکتین همراه با صابون محلول پاشی پیشنهاد شد.

آب منطقه و کیفیت آب»» آب بدون آنالیز
نوع خاک»» رسی
اقلیم منطقه»» معتدل و خنک
رطوبت»» کم
نیاز به زهکشی»» دارد
جهت وزش باد و شدت آن»» شمالی
شیب زمین»» ندارد
دارای آفات شاخص»» کنه
دارای بیماری های گیاهی شاخص»» پوسیدگی ریشه و کمبود عناصر غذایی
دارای علف های هرز غالب»»

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ با کلیک روی ستاره به آن امتیاز دهید!

(بالاترین امتیاز ستاره از سمت چپ)

3 ratings3/5

بازدید گیاهپزشکی مرسین کشت

بازدید گیاهان باغ ویلا روستای یبارک – شهریار

بازدید گیاهپزشکی حرفه ای تیم ما 

گزارش بازدید گیاهان باغ ویلا روستای یبارک – شهریار

64%

پیشرفت پروژه

30%

کنترل بیماری ها و آفات

30%

کارشناسی های دوره ای

100%

بررسی آفات و بیماری های

95%

رضایت کارفرما از ما

Algaren Green Has عصاره جلبک آلگارین گرین هاس ایتالیا

عصاره جلبک آلگارین گرین هاس

 

Nemesis Liquid Iron Fertilizer کود آهن مایع نمسیس

کود آهن مایع نمسیس پرینوا

 

Granular Humic Acid Sabzgol

هیومیک گرانول برای چالکود

 

کرم سفید ریشه

کرم سفید ریشه

گزارش بازدید باغ ویلا

در اول مرداد ماه سال 1401 از باغی به مساحت 3 هزار متر مربع شامل انواع درختان میوه از قبیل زردآلو، گیلاس، سیب، آلو، گردو، انگور و به… واقع در روستای یبارک شهرستان ملارد توسط کارشناس گیاهپزشکی مجموعه مرسین کشت به درخواست باغدار مبنی بر خشک شدن چندین درخت میوه بازدید تخصصی صورت گرفت. در بازدید میدانی از این باغ اولین نکته مشهود در مدیریت نامناسب باغ، عدم کنترل علف های هرز می باشد بگونه ای که درختان توسط انواع علف های هرز از جمله قیاق، دم روباهی، ترشک، یولاف، جو وحشی، سلمه تره ،تلخ بیان و ازمک کاملا احاطه شده است. نکته بعدی عدم رعایت اصول کاشت درخت و نهال می باشد بطوری که درختان بصورت نامنظم و پراکنده در باغ قرار گرفته و در اغلب موارد محل پیوند درختان کاملا در خاک قرار دارد که می توان موجب بروز پوسیدگی در این محل گردد. همچنین این باغ با روش آبیاری غرقابی با حجم بالای از آب مازاد نیاز درختان و بصورت نامنظم آبیاری می گردد که موجب بروز تنش آبی در درختان میوه شده و تغذیه نامناسب و کوددهی غیر اصولی موجب تشدید این شرایط و ضعف عمومی درختان میوه شده است. در طی بازدید مشاهده شد که چندین درخت میوه شامل گیلاس، زردآلو، آلو و هلو با توجه به توصیف باغدار  بطور ناگهانی و در طی چندین روز کاملا خشک شده است. باتوجه به شرایط و نحوه خشک شدن احتمال آلودگی و خشک شدن درختان میوه در اثر آلودگی به آفت کرم سفید ریشه محتمل می باشد که در بررسی خاک اطراف ریشه درختان میوه خشک شده حضور این آفت تایید گردید. علاوه بر این علائم اولیه پوسیدگی فیتوفتورایی ریشه و ضعف عمومی در برخی از درختان، علائم شانکر باکتریایی در برخی درختان از جمله زردآلو و آلو و آلودگی شدید به آفت کنه در اغلب درختان میوه بخصوص سیب مشاهده گردید.

با توجه به شرایط نامناسب باغ توصیه شد: که در وهله اول علف های هرز باغ بصورت اصولی کنترل شود و سپس محل پیوند درختان تا ارتفاع 10 سانت از خاک خارج و تنه درختان تا ارتفاع نیم متر با ترکیب رنگ محافظ تنه و بردو پوشانده شود و در ادامه برای کنترل آفت کنه کل باغ با آفتکش ها مربوطه سمپاشی گردد. همچنین برای کنترل کرم سفید ریشه، پوسیدگی فیتوفتورایی ریشه ترکیبی از چندین آفت کش بصورت چالکود و قارچکش در آبیاری به باغدار پیشنهاد گردید. همچنین برای تقویت عمومی باغ برنامه غذایی اصولی با توجه به شرایط خاک و باغ به باغدار ارائه گردید.

آب منطقه و کیفیت آب»» آب بدون آنالیز
نوع خاک»» رسی
اقلیم منطقه»» معتدل و خنک
رطوبت»» کم
نیاز به زهکشی»» دارد
جهت وزش باد و شدت آن»» شمالی
شیب زمین»» ندارد
دارای آفات شاخص»» کنه،شته، کرم سفید ریشه
دارای بیماری های گیاهی شاخص»»
دارای علف های هرز غالب»» جمله قیاق،دم روباهی، ترشک، یولاف،جو وحشی،سلمه تر،تلخ بیان و ازمک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ با کلیک روی ستاره به آن امتیاز دهید!

(بالاترین امتیاز ستاره از سمت چپ)

1 rating5/5

خانهمقالاتفروشگاهمشاوره
5