1400

سموم مناسب برای شته درختان هلو و شلیل+راه کنترل

شته ها حشرات کوچکی هستند که نرخ زاد و ولد بسیار بالایی دارند و در مدت زمان کوتاهی جمعیت خود را چندین برابر می کنند. این حشرات دارای اندام خرطوم یا نیش مانندی هستند که توسط آن از شیره سلولی و گیاهی تغذیه کرده و رشد می کنند. این آفات می توانند از

راه کنترل و سموم مناسب برای شته درختان هلو و شلیل

مقدمه

هلو و شلیل دو میوه محبوب و با سطح کشت بالا در ایران به شمار می آیند که درگیر آفات فراوانی در طول فصل رویش خود می شوند که شته یکی از مهمترین و معروف ترین آنها است. در این  مقاله با این آفت مهم و روش های کنترل آنها و همچنین سمومی که میتوانید برای مبارزه با این آفت استفاده کنید آشنا خواهید شد.

شته هلو و شلیل چیست؟

شته ها حشرات کوچکی هستند که نرخ زاد و ولد بسیار بالایی دارند و در مدت زمان کوتاهی جمعیت خود را چندین برابر می کنند. این حشرات دارای اندام خرطوم یا نیش مانندی هستند که توسط آن از شیره سلولی و گیاهی تغذیه کرده و رشد می کنند. این آفات می توانند از برگ، دمبرگ، گل، دمگل، ساقه های جوان و کهنسال تغذیه کنند. در برخی گونه های شته، بعد از تغذیه مواد دفعی چسبناکی از بدن حشره خارج می شود که میزان قند بالایی دارد و در نتیجه گیاهان آلوده به شته دارای ظاهری چرب و چسبناک هستند که به اصطلاح به آنها گیاهان شیره زده یا عسلک زده می گوییم. این عسلک دفعی از شته ها ماده ای جذاب برای مورچه ها بوده و درختان آلوده به شته معمولا حجم وسیعی از مورچه ها را به خود جلب می کنند.

مهمترین شته های هلو و شلیل کدام است؟

به طور کلی سه گونه مهم شته به درختان هلو و شلیل حمله می کنند.

  • شته سبز هلو با نام علمی Myzus persicae که به رنگ سبز بوده و بیشتر به سرشاخه ها و برگهای جوان و در حال تشکیل حمله می کند.
  • Brachycaudus helichrysiکه به شته سیاه معروف است و در زمان بلوغ خود بالدار شده و به رنگ سیاه در می آید. این شته بیشتر به اندام های تازه تشکیل شده و یا در حال تشکیل علاقه دارد و به آنها حمله می کند.
  • شته خونی یا خالدار هلو با نام علمی Pterochloroides persicae که بسیار بزرگتر از دو گونه قبلی است و میزان تولید عسلک بسیار کمتری دارد. این شته در صورت له شدن یک مایع قرمز رنگ از بدنش خارج می گردد و به همین دلیل به آن شته خونی می گوییم. این شته برخلاف دو گونه دیگر به اندام های چوبی نظیر شاخه ها و تنه حمله می کند.

❌❌تمامی این گونه ها نرخ زاد و ولد بالایی داشته و می توانند ایجاد خسارت بالایی بکنند❌❌

شته و کنترل آن

شته Brachycaudus helichrysi  

شته هلو و شلیل

شته Pterochloroides persicae

شته هلو

شته Myzus persicae

شته ها چه زمانی در باغات پیدا می شوند؟

اصولا شته ها موجودات گرما پسندی نیستند و همین موضوع باعث می شود تا در اوایل فصل و یا اواخر آن یعنی در بهار و پاییز با جمعیت بیشتری مشاهده شوند. در بهار همزمان با رویش برگ ها و در پاییز قبل از ریزش برگ ها ممکن است باغ شما آلوده به این حشره شود.

خسارت شته ها به باغات هلو و شلیل

شته ها از چند جهت به درختان هلو و شلیل صدمه می زنند. در درجه اول این حشرات شیره گیاهی را مکیده و باعث ضعف عمومی گیاه می شوند. علاوه بر این، شته ها به دلیل تولید عسلک، مورچه ها و یا قارچ ها را به خود جلب کرده و ممکن است آفات و بیماری های ثانویه ای روی درخت ایجاد کنند. بعضی از شته ها هم ناقل بیماری های ویروسی یا ویروئیدی هستند که اگر با آنها مبارزه نشود می توانند این بیماری را از یک درخت به درخت دیگر منتقل و پخش کنند. به خصوص هنگامی که شته ها از اندام های در حال تشکیل مثل میوه چه ها و یا سرشاخه ها تغذیه کنند می توانند خسارات زیادی به هلو و شلیل وارد کنند. یکی از این خسارات بد فرم شدن سر شاخه و عدم رشد سرشاخه ها است. ریزش گل و میوه ها نیز از علائم خسارت شته ها می باشد.

خسارت شته

خسارت شته 

روش های کنترل شته هلو و شلیل

روش های مختلف و متنوعی برای جلوگیری و همچنین مبارزه با شته ها در باغات شلیل و هلو وجود دارد که آنها را به شما می گوییم:

1-کنترل بیولوژیک

شته ها توسط عوامل مختلفی از جمله حشرات دیگر، قارچ ها و باکتری ها می توانند از بین بروند. این نوع کنترل یک روش کاملا سازگار با محیط زیست بوده و به خصوص در تولید میوه های ارگانیک اهمیت دارد. مثال معروف این روش استفاده و رهاسازی کفشدوزک در باغات است . غذای مورد علاقه کفشدوزک ها شته بوده و می توانند به سرت آنها را در باغات از بین ببرند. برخی گونه های زنبورهای پارازیتوئید نیز می توانند به شته ها حمله و داخل بدن آنها تخم ریزی کنند.

روش های بیولوژیک روش های بسیار امنی برای کنترل شته در باغات هستند اما نیازمند نظر متخصصین هستند و به طور مثال سمپاشی بعد از استفاده از عوامل بیولوژیک باعث ازبین رفتن این حشرات مفید نیز می شود.

2- افزایش مقاومت گیاهی با تغذیه مناسب

وجود ترکیبات کلسیمی و سیلیسیومی در تغذیه سالانه درختان هلو و شلیل کمک می کند تا شته ها نتوانند به خوبی از آنها تغذیه کرده و جمعیت آنها کاهش یابد. کودهای حاوی این دو عنصر باعث افزایش ضخامت کوتیکول و دیواره سلولی گیاهان شده و ورود نیش حشره به داخل سلول را سخت می کنند. بنابراین استفاده از این ترکیبات، جمعیت شته ها به خصوص شته هایی که به شاخه و تنه حمله می کنند را کاهش می دهد.

3-رعایت بهداشت باغی

شته ها می توانند در بقایای گیاهی مثل برگ های ریخته شده در پاییز و یا شاخه های هرس شده باقی مانده و زمستان گذرانی کنند. اگر بهداشت باغات به حد کافی رعایت شود، جمعیت شته ها در سال آینده بسیار کمتر خواهد شد. این بقایا بایستی از باغ خارج و معدوم شود. همچنین هرس سرشاخه های آلوده و جمع آوری علف های هرز از باغ و مبارزه با آنها از جمله موارد مهمی است که در باغات هلو و شلیل بایستی رعایت کنیم.

سمپاش باغی

4-مبارزه شیمیایی

آخرین راهکار برای مبارزه با شته هلو و شلیل استفاده از سموم معدنی و شیمیایی است. استفاده از سموم در صورتی مجاز است، که راهکاری به جز استفاده از آنها نباشد. در ادامه با این سموم شته کش آشنا می شوید:

الف) ایمیداکلوپراید یا کنفیدور

این سم یک ترکیب سیستمیک است و این یعنی که می تواند در داخل گیاه پخش شود و شیره گیاهی را آلوده کند. این سم روی سیستم عصبی شته ها اثر گذاشته و آنها را از بین می برد. میزان مصرف این سم نیم لیتر در هزار لیتر آب است و بایستی قبل یا بعد از گلدهی مصرف شود.

ب)استامی پراید

مانند کنفیدور یک سم سیستمیک است که باز هم روی سیستم عصبی شته اثر میگذارد و آنها را فلج می کند. این سم قبل یا بعد گلدهی مصرف شده و میزان مصرف آن 200 گرم در 1000 لیتر آب است.

ج) مالاتیون

این سم بسیار روی شته ها موثر است و به صورت تماسی و آنی عمل می کند. مالاتیون به میزان دو تا سه لیتر در 1000 لیتر آب حل شده و قبل یا بعد گلدهی روی درختان شلیل و هلو مصرف می شود.

د) دی کلرووس

این ترکیب هم یک سم شته کش قوی با باقی مانده سم اندک روی میوه ها است. دی کلرووس سریعا روی شته ها اثر گذاشته و آنها را از بین می برد و بعد از سه روز الی یک هفته اثرات سمی آن از روی درخت و یا میوه ها از بین می رود.

ه) ترکیب روغن امولسیون شونده و اتیون

از این ترکیب به میزان یک درصد از روغن امولسیون شونده (ولک) و سه در هزار اتیون به صورت همزمان می توانید در سمپاشی زمستانه استفاده کرده و اثرات فوق العاده آن را روی کاهش جمعیت شته ببینید. این ترکیب تنها در زمان خواب درختان بایستی مصرف شود.

و) صابون های محلولپاشی

صابون های مخصوص سمپاشی یک ترکیب شیمیایی با سمیت بسیار پایین برای انسان است که با حل کردن لایه خارجی پوسته شته می تواند آنها را از بین ببرد. از صابون های محلولپاشی بعد از ریزش گلبرگ ها می توانید به میزان سه لیتر در هزار لیتر آب استفاده کنید.

ز) سموم ترکیبی

گاهی به دلیل جمعیت بالا و یا در مواردی که شته ها به سموم مقاوم شده اند، استفاده از سموم ترکیبی پیشنهاد می شود. برای کسب اطلاع از این فرمول های ویژه که توسط متخصصین مرسین کشت در هکتارها باغ هلو و شلیل در مناطق مختلف ایران به طور موفقیت آمیز آزمون شده اند با کارشناسان مرسین کشت در تماس باشید.

دقت کنید که این سموم تنها جهت آشنایی شما معرفی شده اند و از آنجایی که مصرف خودسرانه سموم برای سلامتی انسان و نسل های آتی ضررهایی جبران ناپذیر در پی دارد، استفاده از هرگونه سم بدون مشورت با گیاهپزشک و نسخه نویسی اکیدا ممنوع است.

زمان و دفعات سمپاشی

معمولا برای مبارزه با شته های سبز و سیاه، سمپاشی در زمستان و بلافاصله بعد از ریزش گلبرگ ها توصیه می شود، نوبت دوم سمپاشی بایستی با فاصله 10 روزه تکرار شود. در مورد شته خالدار هلو نیز بهتر است به محض مشاهده اولین تجمعات شته روی ساقه ها دو مرتبه سمپاشی به فاصله 10 روز انجام شود.

پیشنهاد مرسین کشت برای شما

ما در تیم بزرگ مهندسی و خدماتی مرسین کشت، از وجود 4 دکتری گیاهپزشکی و 8 کارشناس کشاورزی بهره می بریم. چنانچه در مدیریت شته های باغ هلو و شلیل خود موفق نبوده اید و یا نیاز به مشورت در این باره دارید، ما این امکان را برای شما محیا کرده ایم تا در قسمت نظرات همین مقاله و یا از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت از کارشناسان ما به صورت رایگان مشورت بگیرید.

جمع بندی

شته های هلو و شلیل در عین سادگی می توانند آفات مهلکی برای باغات ما باشند. روش های کنترلی متنوعی برای کاهش جمعیت این آفات و مبارزه با آن ها وجود دارد که در این مقاله به طور کامل با آنها آشنا شدید. مبارزه به موقع و اصولی با این آفات ضمن حفظ سلامت باغ شما، ضامن سلامتی محصول نهایی که توسط مشتری نهایی به مصرف می رسد نیز خواهد بود.

سوالات متدوال شما+پاسخ

چندین بار سمپاشی برای هلو کردم ولی باز شته دارم چیکار کنم؟

در درجه اول با یک گیاهپزشک مشورت کنید تا باغ شما را به صورت حضوری بازدید کرده و نسخه ارائه کند. یکی از دلایل این موضوع می تواند سمپاشی تنها بخشی از باغ، استفاده از سموم نامرتبط و یا در دوز نا مناسب باشد.

درخت شلیل شمس دارم که شته زده بود، بعد سمپاشی یک دونه میوه هم نداد. علتش چیه؟

حتما سمپاشی شما در زمان نامناسب و روی گل های باز شده بوده است. در زمان گلدهی درخت به هیچ عنوان از هیچ سمی استفاده نکنید.

روغن رو میتونم تو بهار هم بزنم برای اثر بیشتر؟

خیر، استفاده از روغن تنها در زمستان و سمپاشی زمستانه و روی درختان به خواب رفته و فاقد برگ توصیه می گردد.

ببخشید مهندس از این سم ها می تونم به گلهای رز و محمدی هم بزنم؟

به طور کلی بله، ولی بهتر است شرح حال کامل تری به گیاهپزشک ارائه و نسخه دریافت کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ با کلیک روی ستاره به آن امتیاز دهید!

(بالاترین امتیاز ستاره از سمت چپ)

59 ratings3.6/5

آبیلری درختان

چطور درختان میوه را ابیاری کنیم+روش ها+سوالات شما

قبل از معرفی روش های آبیاری در درختان میوه، نکته قابل توجه این است که میزان آب مورد نیاز درختان چقدر می باشد. عوامل مختلفی در تعیین میزان آب مورد نیاز درختان نقش دارد که بطور مختصر به توضیح آنها خواهیم پرداخت ….

مقدمه

آب مهمترین ماده روی زمین که حیات تمامی موجودات زنده به آب وابستگی دارد. کمبود آب اکنون به یکی از مهمترین بحران ها تبدیل شده است. درختان نیز مانند تمامی موجودات زنده برای ادامه حیات خود نیاز به آب دارند. روش های مختلفی برای آبیاری درختان وجود دارد، ولی با توجه به مسئله بحران کمبود آب در ایران روش های که موجب صرفه جوی در مصرف آب و افزایش راندمان آبیاری در درختان میوه می شود می توان یک استراتژی مهم در مدیریت آب باشد. در ادامه برای آشنایی با روش های آبیاری و نکات مهم آن در درختان میوه ما را همراهی کنید.

قبل از معرفی روش های آبیاری در درختان میوه، نکته قابل توجه این است که میزان آب مورد نیاز درختان چقدر می باشد. عوامل مختلفی در تعیین میزان آب مورد نیاز درختان نقش دارد که بطور مختصر به توضیح آنها خواهیم پرداخت:

نوع و رقم درخت میوه:

میزان آب جهت آبیاری به نوع و رقم درختان میوه بستگی دارد. یکسری از درختان میوه مانند انار، زیتون، سنجد، خرما، عناب و پسته نسبت به کمبود آب و خشکی مقاوم می باشد درحالی که برخی از درختان میوه مانند مرکبات برای رشد و تولید محصول به آب بیشتری نیاز دارند

سن و اندازه درخت میوه:

درختان بزرگتر و مسن تر نسبت به درختان جوان و کوچکتر دارای ریشه عمیق تر و حجیم تر می باشند بنابراین به آب بیشتری جهت آبیاری نیاز دارند. در سال اول کاشت نهال ها در باغ، آبیاری نهال ها بایستی با فواصل زمانی کوتاهتر  (هفته ای 2 تا 3 بار) صورت گیرد تا نهال ها بهتر بتوانند در خاک مستقر گردند.

ابیاری درختان میوه

نوع خاک

خاکی که درختان میوه در آن کشت شده اند در تعیین میزان آب مورد نیاز درختان نقش دارند. خاک های رسی به دلیل نگه داشتن آب و زهکشی کمتر، نیاز کمتری به مقدار آب و دفعات آبیاری دارند درحالی که خاک های شنی به دلیل خلل و فرج بیشتر و زهکشی بیشتر به مقدار آب و دفعات آبیاری بیشتری نیاز دارند. از سوی دیگر خاک باغی که از درصد بالای ماده آلی برخوردار می باشد به دلیل جذب آب توسط مواد آلی مانند کود دامی به مقدار و دفعات کمتری آبیاری نیاز دارند درحالی خاک های فقیر از مواد آلی به مقدار و دفعات بیشتر آبیاری نیاز دارند.

آب و هوایی منطقه

باغات واقع در منطقه با آب و هوایی مرطوب مانند شمال به دلیل نزولات آسمانی بیشتر و رطوبت بالای هوا به نیاز کمتری به مقدار و دفعات آبیاری دارند درحالی که باغات که در مناطق خشک و گرم واقع شده اند به دلیل بارندگی کمتر، رطوبت کمتر هوا و تبخیر بیشتر از سطح خاک به مقدار و دفعات آبیاری بیشتری نیاز دارند. از اینرو آبیاری در منطق گرمسیری باید بصورت آهسته و عمیق صورت گیرد.

فصل آبیاری

در فصل بهار به دلیل نزولات آسمانی و همچنین ذخیره رطوبت خاک ناشی از بارندگی ها در پاییز و زمستان درختان نیاز به آبیاری کمتری دارند و عموما اولین آبیاری درختان در اواسط اردیبهشت ماه صورت می گیرد. درحالی که در فصل تابستان به دلیل افزایش دمای هوا و افزایش تبخیر و تعرق از یک سو  و از سوی دیگر افزایش حجم میوه به دلیل افزایش جذب آب، درختان میوه به مقدار و دفعات آبیاری بیشتری نیاز دارند. در فصل پاییز به دلیل شروع خزان و کاهش رشد درختان نیاز آبی بطور قابل توجهی کاهش می باید و اغلب تا اواسط آبان آبیاری درختان متوقف می شود. در فصل زمستان نیز به دلیل خواب زمستانه درختان نیاز به آبیاری ندارند. بنابراین تعیین مقدار آب مورد نیاز درختان میوه به عوامل مختلفی بستگی دارد، از اینرو تعیین مقدار دقیق و ثابت مقدار آب برای آبیاری درختان میوه غیر ممکن می باشد. اما یک روش ساده برای تعیین مقدار و زمان آبیاری درختان این است که پس از آبیاری عمیق و سیراب شدن خاک در پیرامون ریشه، هر زمانکه خاک باغ در عمق 30 سانتی حالت گاورو داشت می توان آبیاری را انجام داد.

ابیاری درختان میوه

روش های آبیاری درختان میوه

قبل از توضیح روش های آبیاری باید توجه داشت که درختان میوه بیشترین مقدار جذب آب در آبیاری را از سایه انداز خود که محل تجمع ریشه های موئین می باشد انجام می دهد و آب دادن محل پایه و طوقه درختان جهت آبیاری یه تصور اشتباه می باشد.

آبیاری سیلابی

این روش آبیاری برای باغات مسطحی که در مجاورت رودخانه قرار دارند انجام می گیرد. در اینر روش هنگام طغیان و بالا آمدن سطح آب رودخانه، آب را به داخل باغ منحرف کرده و آبیاری تا سیراب شدن و غرقاب شدن باغ ادامه پیدا می کند. این نوع آبیاری قابل کنترل نمی باشد و ممکن است موجب آسیب دیدن درختان گردد.

آبیاری کرتی

در این روش، سطح باغ را به قطعات کوچک و مسطح تقسیم می کند و سپس آب را از طریق کانال یا جوی به داخل کرت ها منتقل و کرت ها را پر از آب می کنند. راندمان این روش آبیاری 50 درصد بوده، مقدار زیادی آب هدر رفت دارد. از سوی دیگر این روش آبیاری موجب افزایش رشد و گسترش علف هرز در باغ و مشکلات ناشی از آن می گردد.  

آبیاری شیاری 

آبیاری شیاری بهترین روش آبیاری غرقابی برای باغات میوه می باشد که علاوه بر کاهش میزان هدر رفت آب موجب کاهش علف هرز در باغ می گردد. این نوع آبیاری به حالت های مختلفی صورت گیرد، در باغاتی که درختان بصورت ردیفی کاشت شده اند دو شیار در سایه انداز درختان در دو طرف حفر می گردد که داخل این شیار های موانعی جهت کاهش سرعت حرکت آب ایجاد می گردد که در این روش آب بصورت آهسته در شیار ها جریان یافته و درختان بصورت سیراب آبیاری می شوند در روش دیگر علاوه بر این دو شیار در سایه انداز درخت، دو شیار داخلی تر (با 70 سانت فاصله از تنه درختان ) از شیار سایه انداز نیز حفر می گردد و در واقع چهار شیار در اطراف ردیف درختان ایجاد می گردد. در روش دیگر شیار های حلقوی در سایه انداز درختان حفر می شود که این شیار های حلقوی دور درختان به هم مرتبط بوده (تصویر زیر) و آبیاری بصورت آهسته و عمیق صورت می پذیرد.

آبیاری شیاری

آبیاری قطره ای

آبیاری قطره ای روش جدید برای آبیاری باغات میوه می باشد. این روش دارای راندمان بالای 90 درصد بوده که استراتژی خوبی برای مدیریت مصرف آب می باشد. معایب این روش هزینه اولیه بالای آن است که با توجه به بحران کمبود آب و کاهش چشمگیر آب مصرفی در این نوع آبیاری، کاملا مقرون به صرفه می باشد. برای آبیاری قطره ای نیاز به احداث استخر و سیستم لوله کشی در باغ می باشد. در این روش لوله های آبیاری بصورت حلقوی یا  در دو طرف درخت قرار می گیرد که آبیاری از طریق قطره چکان های که در لوله ها در نزدیکی درخت تعبیه شده صورت می گیرد. تعداد و نوع قطره چکان های ( مقدار خروجی آب برحسب ساعت) تعبیه شده در اطراف درخت، به مقدار نیاز آبی درخت، نوع خاک و سن درخت بستگی دارد.چندین نکته مهمی که در این روش آبیاری که مورد توجه باید قرار گیرد اینکه،1- این روش برای باغات با سن بالا کارایی مناسبی ندارد.  2- در این نوع آبیاری به دلیل اینکه آب در لایه سطحی خاک قرار دارد ریشه های درختان در لایه های بالای خاک متمرکز می گردد از اینرو در باغاتی که در مناطق بادخیز قرار دارد ممکن است موجب افتادن درختان گردد. بطور کلی جهت آبیاری به روش قطره ای توصیه می شود در زمان احداث باغ، برای یک تا دو سال آبیاری باغ به روش غرقابی صورت گیرد تا ریشه ها به عمق مناسبی از خاک نفوذ کرده و سپس به استقرار سیستم آبیاری قطره ای اقدام گردد.

آبیاری زیر زمینی یا زیر سطحی

این روش نوعی آبیاری قطره ای می باشد که در این روش لوله های آبیاری در سطح یا داخل خاک تعبیه شده و قطره چکان ها بالای لوله ای قرار می گیرد که این لوله عموما تا عمیق نیم متر یا نزدیکی ریشه امتداد دارد که  داخل لوله و انتهای دیگر لوله با سنگ بادامی یا پوکه معدنی پر می گردد و آب از طریق قطره چکان ها وارد لوله شده و به نزدیکی ریشه درخت منتقل و آبیاری صورت می گیرد. این روش برای آبیاری درختان میوه در مناطق گرمسیری مانند مناطق مرکزی ایران بسیار مناسب بوده که موجب کاهش میزان تبخیر از سطح خاک و صرفه جویی در مصرف آب می گردد.

با توجه به مطالب بیان شده عوامل مختلفی در تعیین مقدار آب مورد نیاز آبیاری درختان نقش دارد. از سوی دیگر روش های مختلفی برای آبیاری باغات می توان اجرا کرد که با توجه به شرایط بحرانی کمبود آب استفاده از روش های آبیاری قطره ای و زیرزمینی می توان روش مناسب برای مدیریت منابع آبی در دسترس برای باغداران عزیز باشد. همچنین استفاده از مواد آلی مانند کودهای دامی و ترکیباتی مانند سوپرجاذب ها یا زئولیت که آب را درخود نگه دارند می تواند کمک شایانی در کاهش مصرف آب داشته باشد.

سوالات متدوال شما+پاسخ

آخرین آبیاری درختان میوه رو چه زمانی باید انجام بدیم؟

آخرین زمان آبیاری درختان میوه بستگی به نوع درخت و نوع آب و هوای منطقه دارد. ولی عموما آخرین آبیاری در ماه مهر یا اوایل آبان ماه صورت می گیرد.

یخ آب زمستانه نوعی آبیاری است؟

یخ آب زمستانه یک روش مدیریتی برای افزایش ذخیره آب در خاک، افزایش نفوذپذیری خاک و کاهش جمعیت آفات و بیماریهای گیاهی می باشد.

آیا آبیاری بارانی برای درختان میوه خوبه؟

آبیاری بارانی با توجه به اینکه  موجب آبیاری عمقی و سیراب شدن درختان نمی شود و از سوی دیگر می تواند باعث افزایش یکسری بیماری گیاهی مانند لکه برگی گردد توصیه نمی شود.  

آیا با آبیاری غرقابی میتوان شوری خاک را کاهش داد؟

بله در صورت که آب مورد استفاده شده برای غرقاب کردن از شوری پایین تری نسبت به خاک داشته باشد می تواند شوری خاک را تعدیل نماید.

آبیاری قطره ای باعث افزایش شوری خاک می شود؟

بله در صورتی که آب مورد استفاده برای آبیاری شوری بالای داشته باشد به دلیل تجمع املاح در نزدیکی ریشه موجب تنش شوری در درختان می گردد و سوی دیگر می تواند موجب مسدود شدن قطره چکان ها و ایجاد تنش کم آبی در درختان گردد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ با کلیک روی ستاره به آن امتیاز دهید!

(بالاترین امتیاز ستاره از سمت چپ)

50 ratings3.8/5

درشت کردن گوجه فرنگی

رازهای درشت کردن گوجه فرنگی+راه حل

📝 خلاصه 📝

پرورش گوجه فرنگی با کیفیت بالا می تواند برای برخی دردسرساز باشد، در حالی که برای برخی دیگر می تواند منبع سرگرمی باشد. همه ما می دانیم که مزایای کاشت گوجه فرنگی در حیاط خلوت شما ….

فهرست

مقدمه

چرا گوجه فرنگی های من کوچک هستند؟

چگونه اندازه میوه گوجه فرنگی را افزایش دهیم؟

رازهای درشت کردن گوجه فرنگی+راه حل

مقدمه

پرورش گوجه فرنگی با کیفیت بالا می تواند برای برخی دردسرساز باشد، در حالی که برای برخی دیگر می تواند منبع سرگرمی باشد. همه ما می دانیم که مزایای کاشت گوجه فرنگی در حیاط خلوت شما از مزایای گوجه فرنگی های خریداری شده از فروشگاه بیشتر است.

با این حال، در کشت گوجه فرنگی گاهی اوقات ممکن است با چالش های پیش بینی نشده ای روبرو شوید. در این مقاله، پاسخ های گسترده و تحقیق شده ای به این مشکل ارائه خواهیم کرد که چگونه می توان اندازه میوه گوجه فرنگی را افزایش داد. برای رسیدن به پاسخ نهایی، ابتدا باید اطلاعات اولیه کمی در مورد گوجه فرنگی را مرور کنید و دلیل عملکرد کم گوجه فرنگی را بدانید. برای مثال جالب است که بدانیم بعضی ها هنوز با گوجه فرنگی به عنوان یک سبزی برخورد می کنند، در حالی که گوجه فرنگی یک میوه است.

Solanum lycopersicum یا همان گوجه فرنگی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که به طور گسترده ای به عنوان بخشی از سالاد، سبزیجات و … مصرف می شود.  این گیاه که به طور گسترده کشت می شود و آسان رشد می کند، علاوه بر این در برابر بیماری ها و آفات از خود مقاومت می کند. در فرهنگ اسپانیایی ها به عنوان جشنواره سالانه Tomatina محبوب است، در کشورهای کانادا، آمریکا و مکزیک نیز گوجه فرنگی را در جشن های خود گنجانده اند.

درشت کردن گوجه فرنگی

چرا گوجه فرنگی های من کوچک هستند؟

بله، احتمالا مشکلاتی وجود دارد که به ایجاد این شرایط کمک می کند. ما نگاهی به همه این احتمالات خواهیم داشت و به دنبال آن استراتژی های لازم برای افزایش اندازه میوه گوجه فرنگی را ارائه خواهیم کرد. به یاد داشته باشید که فقط شما نیستید، حتی باغبانان باتجربه نیز گاهی اوقات با مشکلاتی در رابطه با اندازه مناسب محصول مواجه می شوند.

وجود آفات

شایع ترین دلیل برای یک گیاه گوجه فرنگی قطعا تداوم بیماری های بلایت (یک بیماری قارچی) و حشرات است. در حالی که گوجه فرنگی می تواند با خیال راحت از خود محافظت کند و در برابر آنها مقاومت کند.

تنش های محیطی

یکی دیگر از دلایل رایج برای رشد گوجه فرنگی کوچک، تنش های محیطی است. تنش گیاهان می تواند به دلایل زیادی رخ دهد که برخی شناخته شده و برخی دیگر ناشناخته هستند. برخی از دلایل متداول استرس گیاهان عبارتند از: تغییرات ناگهانی دما، وجود حشره یا ابتلا به بیماری. وقتی گیاه تحت تنش قرار می گیرد، انرژی گیاه به جای تولید میوه های مناسب، برای مراقبت بیشتر از ریشه ها منحرف می شود و در نتیجه رشد گیاهان متوقف می شود.

کمبود آب

بوته های گوجه فرنگی هنگامی که آب به اندازه کافی دریافت نمی کند، میوه و برگ هایش می افتد. به همین دلیل خاک را نباید خشک کرد و همین طور از آب دادن بیش از حد هم خودداری کنید.

بلایت گوجه

بیماری بلایت 

نور نامناسب

نور نامناسب به معنای نور زیاد یا نور کم است. قرار گرفتن گیاه گوجه فرنگی در معرض نور بیش از حد خورشید باعث افتادگی، تغییر رنگ برگ ها و رشد کوتاه گیاهان شود. از سوی دیگر، اگر گیاه به مدت طولانی در سایه نگهداری شود، از نور مستقیم خورشید بی بهره شده و رشد میوه ها نیز کاملا متوقف خواهد شد.

کمیت و کیفیت کود

اگر از کودی استفاده می کنید که از کیفیت پایینی است برخوردار است، در این صورت کیفیت و اندازه گوجه فرنگی خود را به خطر می اندازید. کودهایی که نیتروژن بالایی دارند برای رشد میوه ها مضر هستند و اگر از کود غنی از نیتروژن استفاده می کنید، مطمئن شوید که در استفاده از آن زیاده روی نکنید چون منجر به گوجه فرنگی های کوچک می شود.

چگونه اندازه میوه گوجه فرنگی را افزایش دهیم؟

اگر می خواهید به روش درست و برنامه ریزی شده ای برای افزایش اندازه و درشتی میوه گوجه فرنگی خود دست پیدا کنید اینجا جای خوبیست. ما داده‌های معتبری را از منابع مختلف جمع‌آوری کرده‌ایم تا برخی از بهترین اقدامات تضمین کننده رشد فوری و مؤثر گیاه گوجه‌فرنگی را به شما ارائه دهیم.

بدون هیچ مقدمه ای، اجازه دهید به نکات و ترفندها بپردازیم.

توجه توجه!! در ابتدا اگر قصد داریم گوجه‌فرنگی‌هایی تولید کنیم که درشت تر و قوی‌تر باشند، باید توجه ویژه‌ای در مراحل اولیه رشد قرار دارد داشته باشیم. بیایید ببینیم چگونه می توانیم این کار را انجام دهیم.

توتا مینوز گوجه فرنگی

توتا یا مینوز گوجه فرنگی

دانه

شروع طوفانی از بذرهای با کیفیت یک ترفند خیلی عالیست، عاقلانه است که خودتان بذر گوجه فرنگی جدید بخرید و یا نشاء آن را تهیه کنید. همچنین بهتر است از بذر و نشایی که دیگران قبلا تجربه کاشت و استفاده از آنها را دارند، خرید کنید. این کار هزینه کمتری برای شما خواهد داشت و از همان ابتدا با ماهیت گیاه گوجه فرنگی خود آشنا شده و هم باعث صرفه جوئی در زمان، انرژی و پول شما می شود.

مالچ پاشی

برای اینکه گیاه خود را از آسیب بیش از حد نجات دهید، دو گزینه در اختیار دارید. یکی از آنها پوشاندن خاک رویی با بقایای گیاهان (که توصیه نمی شود) یا مالچ های (پوشش) است. در هر صورت، بوته های گوجه فرنگی شما آسیبی نمی بینند و از آسیب بیشتر در امان می مانند.

ساقه و ریشه

این ترفندی است که افراد زیادی با آن آشنایی ندارند. گوجه فرنگی ها دارای ساقه های متعددی است مهم است که برای داشتن میوه های درشت تر باید بعضی از ساقه ها حذف و بعضی ها بماند. این را بدانید ارتفاع ساقه ها با ارتفاع ریشه ها نسبت مستقیم دارد. اگر ریشه ها به اندازه کافی قوی باشند که مواد مغذی را جذب کنند و رطوبت را حفظ کنند، نیاز کمتری به محلول پاشی کود یا سایر مکمل های غذایی وجود خواهد داشت. به این ترتیب، گیاه می تواند به تنهایی، بدون هیچ گونه حمایت اضافی، به مدت طولانی رشد کند.

نکته : ساقه گیاه گوجه فرنگی نیاز به حمایت دارد که با یک قطعه چوب به راحتی انجام می پذیرد.

مکنده ها را دور بریزید

مکنده را می توان به عنوان شاخه یا ساقه ناخواسته ای که در گیاه گوجه فرنگی رشد می کند شناخت. مکنده ها هوادهی بین گیاهان و گل های میوه دهنده را کاهش می دهند و فضای کمتری برای شکوفه دادن به آنها می دهند. برداشتن مکنده ها بهترین کاری است که می توانید برای شروع رشد یک گوجه فرنگی با اندازه خوب و بزرگ انجام دهید.

خاک

خاک مورد نیاز برای گوجه فرنگی نباید سخت و سفت باشد، اسیدی یا قلیایی بودن زیاد را در خاک خود ترجیح نمی دهند و تمایل بیشتری به رشد در pH حدود 6-7 دارند . خاک لومی (خاکی که نسبت متعادلی از رس، سیلت و شن داشته باشد) تا حد زیادی بهترین خاک برای رشد گوجه فرنگی با کیفیت است. اگر قصد دارید سایز گوجه فرنگی خود را افزایش دهید، بهتر است خاک را از نظر مواد مغذی کافی قبل از کشن آزمایش کنید. نیتروژن و کلسیم حیاتی ترین نیازهای خاک هستند که برای پرورش گوجه فرنگی باید از آنها استفاده کنید.

اضافه کردن آب را فراموش نکنید

اگر گیاه خود را با آب فراوان آبیاری نکنید میوه ای تشکیل نمی شود. برای اینکه سرعت رشد و اندازه میوه های گوجه فرنگی خود را بهبود بخشید، باید به مقدار سخاوتمندانه به آنها آب بدهید. گوجه فرنگی میوه ای آبدار و آبکی است و از آنجایی که دوست دارد در دمای گرم رشد کند، می توان انتظار داشت که آب بیشتری هم با تعرق از دست بدهد و اینجاست که منبع آبیاری شما وارد می شود. کم آبی در این گیاه اندازه میوه ها را به شدت کاهش داده و بوته ها را کوتاه می کند. خاک خیلی خیس را ترجیح نمی دهد، ولی مهم است که به هیچ وجه اجازه ندهید خاک خشک شود. باید توجه ویژه ای به مرطوب نگه داشتن خاک و مواد مغذی در سراسر آن داشته باشید.

سعی کنید روزی دو بار گیاه گوجه فرنگی خود آبیاری کنید و به زودی نتیجه جادویی را ببینید.

حذف مکنده ها

حذف مکنده ها 

نور خورشید مناسب

نور خورشید نیمی از غذا را در اختیار گیاه گوجه فرنگی قرار می دهد و در رشد و درشت شدن میوه ها بسیار حیاتیست. اطمینان حاصل کنید که گیاهان خود را در محلی که نور خورشید فراوان وجود دارد بکارید، همچنین در صورت لزوم کمی سایه را نیز در نظر بگیرید. نکته: هنگامی که گیاه شما به ارتفاع 30 سانتی متری می رسد، دیگر نیازی به سایه برای محافظت از خود در برابر اشعه خورشید نخواهد داشت.

کود برای افزایش اندازه میوه گوجه فرنگی

بدون استفاده از کودهای مناسب نمی توان انتظار داشت که هیچ گیاهی میوه و گل های مناسبی را تولید کند. در اینجا مناسب به این معنی است که با افزایش آگاهی در میان بخش فن‌آوری و کشاورزی، شرکت‌ها اکنون در حال تولید کودهای مخصوص میوه، سبزی هستند. کودها منابع مغذی مهمی هستند و همیشه نمی توانید برای جذب مواد مغذی از خاک به ریشه گیاه تکیه کنید. با یک کود اولیه خوب شروع کنیدگیاهان گوجه فرنگی زمانی که شروع به رشد می کنند به مواد مغذی بیشتری نیاز دارند. کودهای محلول در آب که برای گیاهان طراحی شده‌اند، مانند کودهایی با نیتروژن بالاتر و فسفر کمتر به خوبی کار می‌کنند، اما می‌توانید کود مخصوص گوجه‌فرنگی را نیز خریداری کنید که دارای فرمولاسیون NPK 21-18-18 است کود کالفون گرین هاس جز بهترین و کامل ترین کودها برای گوجه فرنگی های شماست. مخلوط کردن هر دو محلول به میزان 1 قاشق غذاخوری در هر 10 لیتر آب قبل از کشت بسیار موثر است.گیاهان گوجه فرنگی معمولاً تا اواسط تابستان به مقداری نیتروژن اضافی نیاز دارند زیرا ذخایر اولیه نیتروژن در خاک کاهش می یابد. زرد شدن برگ های پایین نشان می دهد که نیتروژن مورد نیاز است و دقیقا این زمان خوبی برای شروع استفاده از کود NPK 16-8-24 محلول در آب برای گیاهان گلدار همراه با اسید هیومیک و محلول پاشی اسید آمینه به صورت منظم است، زیرا مواد مغذی مورد نیاز گوجه فرنگی شما را برای تولید میوه بزرگ فراهم می کنند. گوجه فرنگی های خود را با فسفر تغذیه کنید مانند سایر سبزیجات میوه‌دار، گیاهان گوجه‌فرنگی در زمان گلدهی به منابع کافی فسفر نیاز دارند تا میوه‌دهی خوبی داشته باشند. فسفر عدد میانی است که در کودها ذکر شده است. فرمولاسیون کودهای محلول در آب که فسفر بالاتری دارند فسفر مورد نیاز برای تقویت باردهی را فراهم می کنند، اما برخی باغبانان در جستجوی گوجه فرنگی های بزرگ ترجیح می دهند 0-45-0 سوپر فسفات سه گانه (تریپل) در طول ردیف گیاهان بپاشید و روی آن خاک ریخته و آب دهید تا کود حل شود.

نتیجه گیری

شاید تعجب کنید که بدانید نه یک یا دو، بلکه راه های زیادی وجود دارد که از طریق آنها می توانید اندازه محصول گوجه فرنگی را افزایش دهید. در حالی که برخی از این روش‌ها راهی آسان برای حل مشکلات شما می‌سازند، برخی دیگر ممکن است نیازمند کار سخت‌تری باشند. پیروی درست از هر معیار یک انتخاب است، اما اگر به دلایلی یکی دو مورد از آن نکات را از دست دادید، نگران نباشید. محصول گوجه فرنگی سرسخت نیست. به تلاش های شما به موقع پاسخ می دهد و از نظر اندازه، قد، شکل و طول افزایش می یابد. در انتهای این مقاله به سوالات شما نیز پاسخ داده ایم 

سوالات متدوال شما+پاسخ

شما گفتین فسفر بدیم چطوری به گوجه فرنگی هام فسفر بیشتری بدم؟

چند هفته قبل از قرار دادن بوته های گوجه فرنگی در زمین، مالچ پلاستیکی یا پلاستیکی سیاه را روی زمین خود پخش کنید و زیر را در طول و بعد از فصل با مقدار زیادی مواد آلی به اضافه کود چالکود بریزد.

چگونه می توانم بوته های گوجه فرنگیمو به تولید میوه بیشتر برسانم؟

در خاک گرم بکارید. …

از گیاهان در اوایل فصل محافظت کنید. …

گوجه فرنگی را عمیق بکارید. …

تغذیه با فسفر …

آب عمیق. …

برگ های پایینی گوجه فرنگی و مکنده ها را هرس کنید. …

گرده افشانی گوجه فرنگی را افزایش دهید

نمک اپسوم Epsom روی گوجه فرنگی چه تاثیری دارد؟

افزودنی های غیر ضروری که توسط گیاهان جذب نمی شوند – از جمله نمک اپسوم – می توانند آب های زیرزمینی را آلوده کنند. افزودن نمک اپسوم به خاکی که گوجه‌فرنگی در آن رشد می‌کند، در واقع می‌تواند باعث پوسیدگی انتهای شکوفه‌ها شود، گوجه‌فرنگی‌ها شروع به میوه دادن می‌کنند و سپس از ته میوه پوسیده می‌شوند.

جوش شیرین گوجه فرنگی رو شیرین می کنه؟

اعتقاد بر این است که ریختن جوش شیرین روی خاک اطراف بوته های گوجه فرنگی باعث شیرین شدن گوجه فرنگی می شود. جوش شیرین به کاهش سطح اسید در خاک کمک می کند و گوجه فرنگی را شیرین تر می کند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ با کلیک روی ستاره به آن امتیاز دهید!

(بالاترین امتیاز ستاره از سمت چپ)

22 ratings3.9/5

پوسیدگی گلگاه

دلیل سیاه شدن زیر گوجه فرنگی یا پوسیدگی گلگاه + راه خلاصی از آن

در این مقاله به بررسی دلایل سیاه شدن زیر گوجه فرنگی و یا به عبارت دیگر پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی خواهیم پرداخت. گوجه فرنگی یکی از صیفی جات محبوب در سراسر دنیاست. ارقام مختلف گوجه فرنگی از ابتدا تاکنون به بازار معرفی شده و کشاورزان مشغول به کشت ….

دلیل سیاه شدن زیر گوجه فرنگی یا پوسیدگی گلگاه + راه خلاصی از آن

مقدمه

گوجه فرنگی یکی از صیفی جات محبوب در سراسر دنیاست. ارقام مختلف گوجه فرنگی از ابتدا تاکنون به بازار معرفی شده و کشاورزان مشغول به کشت آن هستند. گوجه فرنگی هم در حالت گلخانه‌ای و هم در زمین باز کشت می شود و از آنجایی که یک گیاه پرکار و پر میوه محسوب می شود احتیاجات غذایی زیادتری نسبت به سایر صیفی جات دارد. علاوه بر این، گوجه فرنگی یک محصول صنعتی نیز به شمار آمده و در صنایع غذایی و  رب سازی کاربرد دارد. بنابراین توجه به کیفیت میوه های تولیدی برای کشاورزان از اهمیت بالایی برخوردار است. عوامل مختلف غذایی می‌تواند روی کیفیت  و ظاهر محصول گوجه فرنگی اثر بگذارد که معروف ترین و شایعترین آن، سیاه شدن انتهای گوجه فرنگی و یا پوسیدگی گلگاه است که در ادامه به شما خواهیم گفت که دلایل آن چیست.

چرا گلگاه گوجه فرنگی سیاه می شود؟

 قبل از پاسخ به این سوال بایستی به شما بگویم که گلگاه کجاست؟ از نظر فیزیولوژی گیاهی گلگاه مکانی است که تخمدان از ناحیه گلبرگهای گل جدا شده و در اکثر صیفی جات این محل پس از رشد میوه قسمتی است که درست در مقابل ساقه میوه قرار گرفته است.  به طور مثال اگر یک گوجه فرنگی را در نظر بگیریم قسمت ساقه قسمتی خواهد بود که گوجه فرنگی از طریق آن به گیاه متصل می شود و گلگاه منطقه ای است که در مقابل آن و در انتهای میوه قرار گرفته است. در برخی صیفی‌جات مانند خیار و یا کدو ممکن است حتی پس از رشد میوه قسمتی از گل گاه در انتهای میوه قرار بگیرد در واقع اندام زرد رنگی که بر روی خیار ها مشاهده می شود همان باقی مانده پس از رشد تخمدان است که به آن  گل گاه می گویند.

در ادامه به بررسی دلایلی که گلگاه یک میوه از جمله گوجه‌فرنگی را سیاه می کند خواهیم پرداخت باید دقت داشت که این سیاه شدگی در بین بسیاری از افراد تحت عنوان پوسیدگی گلگاه  گوجه فرنگی معروف است:

1- کمبود عنصر کلسیم

 مهمترین دلیلی که سبب ایجاد پوسیدگی گلگاه در گوجه فرنگی می شود کمبود کلسیم است. اگر میزان کلسیم در بافت های گیاهی از حد مجاز پایین تر باشد، سلول های گیاهی به طرز مناسبی کنار همدیگر قرار نگرفته و یا ممکن است از یکدیگر جدا شوند در نتیجه همانند یک زخم بر روی بدنه گیاه دیده می شوند. ناحیه گل گاه ناحیه بسیار حساسی به کمبود کلسیم است و در بوته های گوجه فرنگی که دارای این کمبود هستند پوسیدگی گلگاه دیده خواهد شد. (انواع کودهای کلسیمی رو می تونید جلوتر مشاهده کنین)

2-بیشبود نیتروژن و پتاسیم

در کنار کمبود کلسیم هر عاملی که سبب شود جذب عنصر کلسیم دچار اختلال شود باعث ایجاد پوسیدگی در ناحیه گلگاه خواهد شد. استفاده بیش از حد از کودهای نیتروژنی و پتاسیمی سبب خواهد شد تا کلسیم در جذب خود دچار اختلال شده و یا نتواند به ناحیه گلگاه برسد در نتیجه گیاهانی که دارای تغذیه با نیتروژن و پتاسیم بیش از حد هستند ممکن است دچار پوسیدگی گلگاه شوند.

سیاه شدن زیر گوجه فرنگی

3- شرایط خاکی نامناسب

 فرقی ندارد که بستر کشت شما خاک باشد و یا کوکوپیت و یا هر بستر کشت دیگر. در هر صورت اگر شرایط بستر کشت شما مناسب برای رشد گوجه فرنگی باشد و نتواند عنصر کلسیم را به مقدار کافی از آن دریافت کند پوسیدگی گلگاه بر روی میوه شما بروز پیدا می کند. از جمله این عوامل می‌توان به بسترهای کشت اسیدی با pH کمتر از ۶، آبیاری بیش از حد و یا شوری بیش از حد بستر اشاره کرد. در تمامی این شرایط عنصر کلسیم جذب گیاه نشده و سیاه شدن پایین گوجه فرنگی اتفاق می‌افتد. (کود انفوریک اسید کاهش دهنده pH و شوری خاکه حتما ببینش)

4-شرایط استرس زای محیطی

عنصر کلسیم برای عملکرد صحیح در داخل بافت گیاهی نیاز به شرایط مساعد محیطی دارد، افزایش و کاهش ناگهانی دما، وجود باران های اسیدی، عدم وزش باد و اختلال در گرده افشانی، استفاده از کود و سم خارج از دوز و ایجاد گیاه کودسوزی از جمله مواردی هستند که برای گوجه فرنگی محسوب شده و باعث می شود که عنصر کلسیم در آنها به خوبی عمل نکند.

کمبود کلسیم

محصولات کلسیمی رو مشاهده کن!

5- آفات و بیماریها

در برخی از موارد، سیاه شدن انتهای گوجه فرنگی به خاطر پوسیدگی گلگاه نبوده و ربطی به کمبود کلسیم در گیاه گوجه فرنگی ندارد. بعضی از آفات مانند کرم های میوه خوار و بیماری هایی مانند لکه موجی گوجه فرنگی می‌توانند در صورتی که به ناحیه انتهایی گوجه‌ فرنگی حمله کند سبب ایجاد علائم مشابه پوسیدگی گلگاه شوند. برای تشخیص این مورد از سایر عواملی که مربوط به کمبود کلسیم در گیاه است بایستی توجه داشت که پوسیدگی گلگاه ناشی از کمبود کلسیم فقط در ناحیه انتهایی میوه رخ می دهد و در اثر ایجاد آن هیچگونه لارو آفت در داخل میوه مشاهده نمی شود. در مورد بیماری لکه موجی نیز باید دقت داشت که گوجه های آلوده به لکه موجی ممکن است لکه های خود را در همه جای میوه ایجاد کرده و همچنین علائم آن بر روی برگ ها نیز مشاهده می شود.                                                                                                       

نکته: دقت کنید که بر اثر کمبود کلسیم و ایجاد پوسیدگی گلگاه، ممکن است پاتوژن های ثانویه به ناحیه زخم شده حمله کرده و ایجاد پوسیدگی بر روی میوه ها را بکند اما این به آن معنا نیست که گیاه ما دچار لکه موجی شده است. بنابراین پیشنهاد می کنیم در صورتی که برای تشخیص عامل ایجاد کننده مشکل دچار سختی شده اید با کارشناسان خبره مرسین کشت به صورت رایگان مشورت کنید. 

گوجه فرنگی پوسیدگی سیاه

پیشگیری و درمان از پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی

به صورت ساده تامین عنصر کلسیم باعث می‌شود تا پوسیدگی گلگاه به بوته های گوجه فرنگی حمله نکند. علاوه بر این باید دقت داشت و شرایط جذب عنصر کلسیم با مواردی که در بالا ذکر شد و تامین شده باشد و گیاهانی که دچار تنش محیطی هستند با مواد ضد تنش نظیر ترکیبات آمینو اسیدی و یا فولویک اسیدی تیمار شوند. آنالیز و اصلاح pH بستر کشت نیز برای جذب بهتر کلسیم از مواردی است که باید مد نظر داشته باشید و حتما قبل از کشت بررسی نمایید. (آمینوفول گرین هاس ترکیبی جادویی برای کاهش تنشهاست می تونید به همراهش از فولویک اسید پرینوای مکزیک هم بهره ببرید)

 پیشنهاد تیم مرسین کشت انجام آنالیز خاک قبل از کشت در مزارع می باشد اما در صورتی که امکان این موضوع را ندارید می توانید از انواع ترکیبات کلسیمی مانند نیترات کلسیم، سوپر فسفات ساده،اکسید کلسیم و یا انواع کلسیم کلاته استفاده کنید.  پیشنهاد می شود تا از کلسیم کلاته به صورت محلول پاشی استفاده کنید تا به سرعت جذب گیاهان شود البته باید توجه داشت که تمامی این موارد بایستی قبل از به وجود آمدن میوه ها انجام بپذیرد و در صورتی که میوه‌ها دچار پوسیدگی گلگاه باشند درمان آنها غیر ممکن خواهد بود.

tomato black rot

نتیجه گیری

 توجه به نیاز غذایی گیاه همان قدر مهم است که وعده های غذایی اصلی برای انسان اهمیت دارد. گیاه یک موجود زنده است و مانند هر موجود زنده دیگری نیازمند غذای مناسب و کافی است. در صورتی که این مواد غذایی به موقع و به میزان کافی به آنها نرسد علائمی ناشی از گرسنگی غذایی بر روی آن‌ها دیده می‌شود که پوسیدگی گلگاه نیز یکی از آنهاست.  پیشنهاد می کنیم تا برای بررسی تخصصی تر  مشکلی که دارید از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت با کارشناسان و متخصصین مرسین کشت تماس بگیرید تا آنها شما را یاری کنند. 

سوالات متدوال شما+پاسخ

من یک چین از گوجه فرنگی برداشت کردم و تک و توک دچار این مشکل بودند برای چین های بعدی اگر کلسیم استفاده کنم مشکل برطرف میشه؟

بله به محض دیدن اولین علائم می توانید از ترکیبات کلسیم استفاده کنید البته ترجیح ما این است که نگذارید کار به جایی برسد که پس از دیدن علائم از کود استفاده کنید در واقع استفاده از یک برنامه غذایی مدون باعث می شود تا این مشکل به طور کلی در کشت شما دیده نشود.

این مشکل توی گلخانه هم دیده میشه؟

نه تنها در گلخانه بلکه اگر یک بوته گوجه فرنگی در منزل خود دارید نیز ممکن است این مشکل مشاهده شود.

کلسیم کلات بهتره یا نیتراته؟

عملکرد این کودها به صورت کلی با هم متفاوت است اما برای حل مشکل پوسیدگی گلگاه در گوجه فرنگی پیشنهاد می کنیم که از کلسیم کلات به صورت محلول پاشی (برای رفع فوری کمبود) استفاده کنید.

این مشکل رو من روی صیفی جات دیگه مثل هندوانه و خربزه هم دیدم، تشخیص من درست بوده؟

بله تشخیص شما کاملا درست است، پوسیدگی گلگاه می‌تواند روی اکثر صیفی جات دیده شود. 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ با کلیک روی ستاره به آن امتیاز دهید!

(بالاترین امتیاز ستاره از سمت چپ)

134 ratings3.6/5

خانهمقالاتفروشگاهمشاوره
0