مقدمه

اگر می خواهید گیاه رشد سریع تری داشته باشد این مقاله را بخوانید. چون در این مقاله قصد داریم در مورد چند نکته مهم برای رشد سریع گیاهان صحبت کنیم. همه گیاهان سریع رشد نمی کنند. برای رشد گیاهان قوی، سالم و سرسبز، تغذیه مناسب با مواد مغذی و آب، هوا، نور و و دمای مناسب از اساسی ترین عوامل رشد سریع گیاه است.
دادن کود در مورد کاشت و مراقبت از گیاهان همیشه ضروری نیست، اما برای تقویت و رشد سریع گیاه ایده آل است. مواد مغذی و کود مناسب می تواند به رشد گیاهان کمک کند همین طور گیاه شما می تواند با بیماری ها، آفات مقابله کرده و به راحتی با تنش های محیطی سازگار شود. همچنین می تواند به درختان و گیاهان شما کمک کند تا صدمات یا شکستگی هایی را که ممکن است در قسمت های بالایی یا ریشه داشته باشند، سریع تر بهبود یابند. البته که انتخاب نوع مناسب کود و در واقع استفاده صحیح از آنست که این کار برای گیاه انجام می دهد. با راهنمای سریع، ما به شما خواهیم گفت که چه نوع کود را چه زمانی باید استفاده کنید و چگونه از آن استفاده کنید. نکات و ترفندهای مربوط زیر را بررسی کنید!

تسریع رشد گیاهان مختلف در کشت هیدروپونیک

زمان استفاده از کودها

اگرچه می توانید کودها را روی گیاهان تازه رشد کرده استفاده کنید، اما توصیه می کنیم صبر کنید تا گیاهانتان کمی رشد کرده و بالغ تر شوند. چون زمانی که به گیاه در این مرحله رشدی کود می دهید، ریشه گیاه نسبت به برگ و ساقه کندتر رشد کرده و باعث ضعیف شدن گیاه نیز می شود.همچنین کاربرد اولیه کود می تواند ریشه گیاه جوان را بسوزاند. پس صبر کنید و اجازه دهید گیاهان خود را بعد از مدتی رشد کود دهید. هنگامی که گیاهان شما دارای سیستم ریشه ای قوی باشند، می توانند مواد مغذی کودها را برای بهترین نتیجه که رشد بیشتر هست، جذب کنند.

اصول کوددهی برای رشد سریع درختان در باغات

کوددهی در بهار تا پاییز

بدون شک بهار بهترین زمان برای کوددهی است. کوددهی در بهار باعث تقویت گیاهان شما برای فصل رشد می شود. بهتر است حدود یک ماه پس از سرمای زمستانه در منطقه خود صبر کنید تا گیاهان خود را کوددهی کنید، اما از اواسط فروردین به بعد طور کلی زمان مناسب برای تغذیه باغ شما است. اما یک سوال چند بار باید به گیاهان خود کود دهید؟ خوب، تعداد دفعات بستگی به نوع گیاه شما دارد. برای مثال، درختان هلو به دفعات زیاد کود نیازی ندارند و فقط یک بار در بهار و تابستان و یک بار بعد از برداشت به کود نیاز دارند. بهتر است برای تعیین نیاز دقیق کود دستورالعمل های کاشت برای هر گیاه را بدانید.اگر نمی خواهید در بهار کود دهی انجام دهید؟ مشکلی نیست پاییز همچنین زمان مناسبی برای کوددهی گیاهان است. کوددهی در پاییز قبل از زمستان گیاهان را تقویت می کند. به آب و هوا توجه کنید و کوددهی را حدود یک ماه قبل از اولین سرما متوقف کنید البته به جز چالکود که در فصل پاییز و زمستان انجام می شود.

افزایش رشد گیاهان و نحوه کوددهی به آنها

تولید میوه

بهتر است گیاهانی را که می خواهید از آنها میوه برداشت کنید، در بهار قبل از شروع رشد میوه و بعد از برداشت آن ها (در بسیاری از گیاهان در فصل پاییز) کود دهید. این گیاهان نه تنها میوه بیشتری می دهند بلکه میوه های بزرگ تر و خوشمزه تری نیز تولید می کنند. بهتر از همه؟ اگر درختان میوه خود را به صورت ارگانیک پرورش می دهید، می توانید از کود آلی برای تقویت رشد آن ها استفاده کنید. کودهای آلی شامل کمپوست، مواد معدنی و غیره هستند.

چگونه کود دهی کنیم؟

هنگامی که کود ایده آل گیاهتان را خریداری می کنید، یک مقدار مصرف توصیه شده را در پشت بسته آن مشاهده خواهید کرد. ما توصیه می کنیم از نیمی از مقدار توصیه شده مصرفی برای شروع استفاده کنید، که به شما کمک می کند تا از سوختگی ریشه جلوگیری کنید. با پاشیدن کود روی خاک اطراف گیاه خود شروع کنید. کود را به قسمت اطراف درخت خود که سایه انداز گیاه شماست اضافه کنید (شاخه ها معمولاً آینه ریشه ها هستند)، بنابراین شاخه های پخش شده روی درخت به شما ایده خوبی می دهد که ریشه های شما در زیر خاک چگونه قرار دارند.پس از استفاده از کود هم تا زمانی که منطقه اطراف مرطوب شود، آبیاری عمیق و آهسته به درخت خود بدهید.کود باید در فواصل مساوی اطراف درخت (جایی که شاخه ها پخش می شوند) قرار داده شوند و حدود 20 تا 50 سانتی متر در زیر خاک قرار گیرند. هنگامی که آب به کود برخورد کرد، مواد مغذی آزاد و به ریشه منتقل می شوند.

چه نوع کودی استفاده کنیم ؟

اکنون که نحوه استفاده کود را می دانید، مهم است که بدانید کدام نوع را خریداری و استفاده کنید. همانطور که در بالا ذکر کردیم، بهتر است کود توصیه شده برای درختان یا گیاهان خاص خود خریداری کنید. اما ما برای شروع برخی از رایج ترین انواع را بررسی خواهیم کرد.کود انواع مختلفی دارد که معمولاً دارای اعدادی مانند 10-10-10 یا 20-0-4 و غیره است. این اعداد نسبت NPK هستند. N به معنای نیتروژن، P به معنی فسفر و K به معنی پتاسیم است. 10-10-10 یک ترکیب متعادل است ، در حالی که 29-0-4 فسفر ندارد.نیتروژنیکی از سه ماده مغذی مهم برای رشد سالم در گیاهان و عنصری اساسی در رشد کلروفیل (سبزینه)، تولید پروتئین و اسیدهای آمینه است. کودهای حاوی نیتروژن بالا (46 درصد یا اوره) باعث رشد سریع تر گیاهان می شوند، به همین دلیل بسیاری از انواع کودها، غنی از نیتروژن هستند. کودهای حاوی نیتروژن زیاد همچنین رنگ سبز را به شاخ و برگ شما باز می گردانند.فسفرفسفر دومین ماده مغذی اصلی ماست، که برای انرژی گیاه ضروری است و جز سازنده و حیاتی DNA سلول های گیاهیست. از کودهای غنی از فسفر معمولاً برای تقویت گل و باردهی استفاده می شود. فسفر شکوفه ها و تولید گل را افزایش می دهد و در سلامت رشدی گیاه نیز اهمیت دارد.پتاسیمپتاسیم سومین ماده مغذیست و از آنجا که به تشکیل پروتئین ها کمک می کند، برای تغذیه گیاه مهم است. پتاسیم ساقه ها و برگ ها را ضخیم می کند، رشد سریع تر، مقاومت به خشکی و مقاومت در برابر بیماری را امکان پذیر می کند. مواد دیگری که به رشد سریع کمک می کنند شامل:
کود های آلی (کربن آلی و هیومیک اسید)، کودهای مایع حاوی عناصر ریزمغذی (آهن، روی، منیزیم و منگنز)، آب گازدار، کود ماهی که غنی از نیتروژن هست و کود جلبک دریایی و استفاده از هورمون های محرک رشد گیاه نیز توصیه می شود.

نتیجه گیري و توصیه

به بیان ساده تر، سلامت یک گیاه به کیفیت خاک بستگی دارد و خاک خوب علاوه بر مواد آلی، هوا و آب باید ازت، فسفر و پتاسیم هم داشته باشد. برعکس بارها دیده شده است که افراد بدون در نظر گرفتن کیفیت خاک گیاهان را می کارند و انتظار رشد از آن دارند. اگر می خواهید رشد گیاهان را تقویت کنید، باید کود مناسب را انتخاب کنید. بنابراین برنامه ریزی کنید که چه نوع کودی و برای چه نوع گونه گیاهی استفاده شده تا بتوانید گیاه را سریع تر رشد دهید و چند نکته زیر را هم در نظر بگیرید:
برای دانستن محتوای خاک آزمایش خاک انجام دهید.
بهترین و مرغوب ترین کود را انتخاب کنید.
به مواد مغذی و تشکیل دهنده کود نگاه کنید. از نظر بنیادی، 16 ماده غذایی ضروری وجود دارد که گیاه برای رشد مناسب، نیاز دارد. اولاً، سه ترکیب اصلی شامل نیتروژن، فسفر و پتاسیم است. عناصر ثانویه شامل گوگرد، منیزیم و کلسیم است. گیاهان به عناصر ریز مغذی بور، کبالت، مس، آهن، منگنز، مولیبدن و روی هم نیاز دارند.
عواملی که باعث کندی رشد گیاه می شوند را در نظر بگیرید و رفع کنید، مانند: عدم دریافت نور کافی- آبیاری بیش از حد و کم آبیاری
به طور کلی کودهایی که دارای ازت بیشتر هستند (مانند اوره و 30-10-10) میتوانند رشد رویشی بهتر و سریعتری برای شما داشته باشند.

نویسنده: دکترحسین گل افروز
دکتری تخصصی قارچ شناسی گیاهی
متخصص گیاهپزشکی، احداث و نگه داری باغ و فضای سبز

علی روشن بخشAuthor posts

دکتری تخصصی بیماری شناسی گیاهی aroshanb@gmail.com متخصص گیاهپزشکی، دفع آفات و بیماری های گیاهی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمقالاتفروشگاهمشاوره
0